Stworzyliśmy tę piekarnię dla wszystkich osób, które nie tolerują glutenu, są na diecie keto, mają nietolerancje pokarmowe, cukrzycę, insulinooporność lub szukają wysokiej jakości żywności bez pszenicy, spulchniaczy i konserwantów. Nasz zespół kucharzy, piekarzy, cukierników każdego dnia przygotowuje Tobie żywność specjalistyczną, bardzo smaczną i najważniejsze – zdrową.
Posiadamy piece piekarnicze, maszyny do wypieku pieczywa i ciast ( mieszalniki) oraz wielką wiedzę i umiejętności z zakresu żywienia bez glutenu. Przeszliśmy szkolenie prowadzone przez
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Zobacz fotografie naszej piekarni oraz nas przy produkcji.
MENU bez glutenu
Keto piekarnia powstała w czerwcu 2024 roku w Mielcu przy al. Niepodległości 9. Jest to piekarnia otwarta, pieczemy na miejscu, klient widzi etapy produkcji, ma możliwość nabyć pieczywo gorące, prosto z pieca.
Nasza PIEKARNIA jest bezglutenowa, bezpieczna dla osób z Celiakią. Na zakładzie produkcyjnym nie używamy pszenicy, jęczmiena, żyta, orkiszu oraz innych surowców zawierających gluten.
Proszek do pieczenia, budyń, przyprawy używamy tylko z Certyfikatem Przekreślonego Kłosa.