O nas

Stworzyliśmy tę piekarnię dla wszystkich osób, które nie tolerują glutenu, są na diecie keto, mają nietolerancje pokarmowe, cukrzycę, insulinooporność lub szukają wysokiej jakości żywności bez pszenicy, spulchniaczy i konserwantów. Nasz zespół kucharzy, piekarzy, cukierników każdego dnia przygotowuje Tobie żywność specjalistyczną, bardzo smaczną i najważniejsze – zdrową.

Posiadamy piece piekarnicze, maszyny do wypieku pieczywa i ciast  ( mieszalniki) oraz wielką wiedzę i umiejętności z zakresu żywienia bez glutenu. Przeszliśmy szkolenie  prowadzone przez

Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

i otrzymaliśmy certyfikat MENU BEZ GLUTENU

Facebook

Kliknij i zobacz co dziś upiekliśmy dla Ciebie. Codziennie świeże wypieki

Instagram

Zobacz fotografie naszej piekarni oraz nas przy produkcji.

MENU bez glutenu

Keto piekarnia powstała w czerwcu 2024 roku w Mielcu przy al. Niepodległości 9. Jest to piekarnia otwarta, pieczemy na miejscu, klient widzi etapy produkcji, ma możliwość nabyć pieczywo gorące, prosto z pieca.

Nasza PIEKARNIA jest bezglutenowa, bezpieczna dla osób z Celiakią. Na zakładzie produkcyjnym nie używamy pszenicy, jęczmiena, żyta, orkiszu  oraz innych surowców zawierających gluten.

Proszek do pieczenia, budyń, przyprawy używamy tylko z Certyfikatem Przekreślonego Kłosa.